NEWS & ARTICLES

ATELIER RED&WINE JE ANI NE ROK PO OTEVŘENÍ V PRŮVODCI MICHELIN

ARTICLE BY


 

Ani ne rok po otevření se malostranská restaurace Atelier Red&Wine dostala, jako jedna ze čtyř nových, do prestižního průvodce Michelin. Komisaře Atelier oslovil širokou nabídkou kvalitních vín, sezónním menu s moderním twistem v každém jídle a příjemnou atmosférou na pomezí bistra a baru.

 

 

K tomu si pak připočtěte i skvělou lokalitu v centru města, a přitom stranou od hlavních turistických tras a skvělou obsluhu a Atelir by se mohl stát i vaším oblíbeným podnikem.


 

Nominace restauratérům udělala velkou radost. Dostali se tam totiž teprve necelý rok po otevření, bez historie. Atelier však neláká hosty na nálepku Michelin, jejich prioritou je samozřejmě dobré jídlo a pití. V Atelieru se nesnaží ohromit složitými jídly a názvy, vše drží jednoduchou linii bez zbytečných kudrlinek. Menu se obměňuje podle sezón a je mixem evropské kuchyně s velkým podílem čerstvých ryb a mořských plodů. Ti, kdo rybám neholdují se ale nemusí bát, v nabídce naleznete např. i romanovské jehněčí, které budete v Praze jinak hledat těžko. Jak je z názvu patrné, nedáte si zde jídlo, aniž byste odolali některému z nabízených vín. Vína vám obsluha ráda rozlije po skleničce, abyste mohli ochutnat, co hrdlo ráčí.  Bát se nemusíte ani nechat si víno doporučit. Na vinném lístku nedohledáte vína za tisíce, zato v něm naleznete spoustu těch zajímavých za rozumnou cenu.Atelier je ideální podnik pro neformální setkání, party, dámské jízdy, prostě pro každého, komu se stalo, že se mu odpolední sklenička protáhla do neplánovaného večírku.

www.atelieratelier.cz 



Galerie